Pissaladière met aubergine

Recept aangemaakt op 20/04/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 17/06/2014 - 18h59
-A +A
Pour :
4 personnes
Type :
hoofdgerechten
Difficulté :
Intermédiaire
Durée :
180 minutes
Ingrédients :

350 g pizzadeeg
3 aubergines
400 g diepgevroren witte uien
2 eetlepels olijfolie
1 mespunt oregano
8 ansjovisfilets op zout
15 zwarte olijven

Bereiding van de pissaladière met aubergine

Maak het pizzadeeg klaar.

Verwarm de oven voor op 210°C.

Snij de aubergines in de lengte doormidden, wrijf wat olijfolie over het vruchtvlees en leg ze 30 tot 40 minuten in de oven.

Doe de uien in een braadpot, doe de olijfolie erbij, samen met de oregano. Laat ze op een matig vuur en al roerend ontdooien. Laat ze daarna nog eens 10 minuten verder stoven tot ze glazig zijn. Laat ze uitlekken in een zeef.

Haal de aubergines uit de oven, laat ze wat afkoelen, haal het vruchtvlees er met een lepeltje uit en snij het in kleine stukjes. Meng die onder de uien.

Spreid het deeg uit in een vorm of op een ovenplaat. Verdeel de bereiding erover, maar blijf 1 cm van de rand. Zet 20 minuten in de oven.

Haal de pissaladière uit de oven. Verdeel de olijven erover en zet nog eens 5 tot 10 minuten in de oven tot de randen goudbruin kleuren.
Dien warm, lauw of koud op.

 

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 20/04/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 17/06/2014 - 18h59
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB