• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  2 mening
 • Getuigenissen (0)

PIP-borstimplantaten in België

Artikel gepubliceerd door op 23/12/2011


PIP-borstimplantaten in België

De Franse overheid raadt aan om alle borstimplantaten van het merk PIP te verwijderen. Welke maatregelen neemt België?

PIP-borstimplantaten, ook in België

Het Franse bedrijf PIP (Poly Implant Protheses) heeft een tijdlang onveilige borstimplantaten geproduceerd. Het silicone waarmee het de implantaten vulde, was immers niet conform de regels. Hierdoor verhoogde het risico op een scheur in het implantaat. In 2010 werden bijgevolg alle implantaten van dat type van de markt gehaald. Maar de duizenden vrouwen die dergelijke borstimplantaten dragen, vragen zich wel af hoe het nu verder moet. Ook Belgische vrouwen. Maar om hoeveel Belgische vrouwen het precies gaat, is onbekend. De Franse overheid heeft alvast de verwijdering van alle PIP-borstimplantaten aanbevolen. Maar in België is dat voorlopig niet het geval.

 

In ieder geval is het risico op kanker niet bewezen. Artsen hebben enkel een vermoeden dat die protheses het risico op borstkanker zouden vergroten. En die risico’s gelden uiteraard niet voor de andere protheses op de markt. Er is dus geen reden tot paniek.

 

Maar zoals gezegd, er is wel een risico op scheuren bij PIP-borstimplantaten. En een gescheurd implantaat kan nare gevolgen hebben voor de borst. Aarzel dus niet om uw chirurg te raadplegen, zodra u een probleem ervaart met uw implantaat: verandering van vorm, oncomfortabel gevoel, textuurverandering enz. U kunt ook contact opnemen met de Koninklijke Belgische Vereniging voor Plastische, Reconstructieve en Esthetische Chirurgie, via e-mail info@rbsps.org en uw klacht uitleggen.

Artikel gepubliceerd door op 23/12/2011

Deze post maakt deel uit van de blog van Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste , Blog van de redactie

Vindt u het artikel interessant?