Pikante rauwe koolvis met limoen

Recept aangemaakt op 04/02/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 29/06/2015 - 16h45
-A +A
Soort :
hoofdgerechten

Een licht gerecht want het is bereid met weinig vet, en helemaal niet moeilijk om klaar te maken . Smakelijk!

PUB

Ingrediënten voor 4 personen

600 gram koolvisfilet
4 trostomaten
1 witte ui
2 teentjes look
20 radijsjes
½ rood pepertje
4 limoenen
enkele takjes koriander
2 eetlepels olijfolie
zout
versgemalen peper

Het recept

Snij de koolvisfilet in blokjes. Doe ze in een slakom en strooi er een beetje zout over. Bestrooi overvloedig met peper en meng goed.
Dompel de trostomaten 20 seconden in kokend water en ontvel ze. Verwijder alle pitjes en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Zet weg.
Pel de ui en de look en hak ze fijn.
Maak de radijzen schoon, was ze en snij ze in dunne schijfjes.
Hak een ½ rood pepertje fijn.
Pers de limoenen uit. Stroop enkele blaadjes koriander van de takjes.
Doe de ui, de look, het pepertje, de radijzen en de helft van de tomaten bij de vis in de slakom. Meng alles goed. Giet het limoensap en de olie erbij.
Meng, proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
Doe de rest van de tomaten op de visschotel. Zet die ten minste 30 minuten in de koelkast. Het gerecht moet door en door koud zijn. Leg er net voor het opdienen de korianderblaadjes op.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 04/02/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 29/06/2015 - 16h45
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB