• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  0 mening
 • Commentaren (0)

Pijn ter hoogte van de thorax zonder infarct: de pijn aanpakken ...

Pijn ter hoogte van de thorax zonder infarct: de pijn aanpakken ...Pijn ter hoogte van de thorax of borst, is altijd onrustwekkend omdat men vaak meteen denkt aan een myocardinfarct. Maar als de twee grote oorzaken van borstpijn uitgesloten zijn, te weten een myocardinfarct en gastro-oesofagale reflux, dan moet men op zoek gaan naar een middel om de pijn te bestrijden. Hypnose is in dat geval een van de mogelijkheden.

Pijn ter hoogte van de thorax: het eerste geval is een spoedgeval!

Pijn ter hoogte van de borst is angstaanjagend omdat men terecht denkt dat het om een infarct van de hartspier kan gaan. Als de pijn voor het eerst optreedt, mag men zeker geen afwachtende houding aannemen en 'wachten tot het overgaat' omdat je je huisarts niet wil storen. Pijn aan de thorax is altijd een goede reden om een arts te raadplegen en indien nodig een ziekenhuiswagen te bellen. De eerste keer dat men met de pijn kampt, kan men niet weten wat de oorzaak is en moet de pijn onderzocht worden.

Myocardinfarct uitsluiten

Om dat te kunnen doen wordt een elektrocardiogram uitgevoerd en een bloedafname om na te gaan of er enzymen van de hartspier in het bloed zitten, wat op een infarct wijst.
Zijn de onderzoeksresultaten twijfelachtig, dan wordt u wellicht opgenomen in het ziekenhuis voor een coronarografie waardmee artsen kunnen zien hoe het gesteld is met de coronaire slagaders die het hart bevoorraden.

Artikel gepubliceerd door op 21/11/2006

Bronnen: Jones H et al. Treatment of non-cardiac chest pain: a controlled trial of hypnotherapy. Gut 2006;55:1403-1408.

Vindt u het artikel interessant?
 
Cerveau, Nerf, Mémoire, Psychisme, Sommeil Oeil, Bouche, Dent, Nez, Gorge, Oreille, Cheveux Coeur, Sein, Poumon, Circulation sanguine Estomac, Intestin, Foie Sexe, Rein, Système urinaire Os, Articulation, Muscle Peau, Ongle Gids Ziekten en aandoeningen Ziekten en aandoeningen
Medische encyclopedie
Vragen en antwoorden