Piepkleine chihuahua almaar populairder bij hondenliefhebbers

Gepubliceerd door Anne Pensis, Dierenarts op 27/06/2006 - 00h00
-A +A

De chihuahua is een klein hondje met een groot voorhoofd en heel licht van gewicht, een schattige verschijning die je overal met je mee kunt nemen. Als u zich een hond wilt aanschaffen en u woont op een appartement in de stad, dan is dit hummeltje de perfecte keuze voor u!

PUB

Ook in de oudheid al in de mode

Deze kleine hond met zijn ronde kop en zijn grote oren komt oorspronkelijk uit Mexico en is genoemd naar de Mexicaanse stad Chihuahua. Hij weegt nog geen drie kilo en is vandaag razend populair, vooral dan bij de beau monde. Britney Spears, Paris Hilton en Alissa Milano zijn maar enkele van de mensen die zich in de tijdschriften graag met hun troeteldiertje laten afbeelden.

Maar de chihuahua was al beroemd lang voor hij werd ontdekt door de sterren.
Ondanks zijn kleine gestalte en zijn pluimgewicht werd hij aanbeden door de Azteken.
Die beschouwden hem als een heilig dier en een geluksbrenger. Omdat hij de ziel van de mens tot bij de goden bracht, werd hij vaak naast zijn baasje begraven.

Ideale hond voor appartementen

Het gewicht van de chihuahua schommelt tussen 900 gram en drie kilo (het gemiddelde gewicht is 1,5 tot 2 kilo). Met zijn schofthoogte van amper 20 centimeter is hij een gedroomd hondje om op een appartement te houden. Hij is ideaal voor mensen die in de stad wonen en kan zelfs gratis meerijden op de meeste treinen en bussen.

Een chihuahua is erg gehecht aan zijn baasje, en hij is met zijn speelse karakter altijd het zonnetje in huis. Hij is niet prikkelbaar, maar is soms wantrouwig tegenover onbekenden. Wat het uiterlijk betreft is er voor elk wat wils. Er zijn langharige en kortharige soorten, je hebt ze in tal van verschillende kleuren en combinaties van kleuren. De staart wordt hoog gedragen, ofwel gebogen ofwel in de vorm van een cirkel, de punt naar de lenden wijzend. Dit leuke hondje wordt gemiddeld 14 jaar. Hij kan u dus een heel eind op uw levensweg vergezellen.

Gepubliceerd door Anne Pensis, Dierenarts op 27/06/2006 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Hondenuitwerpselen: houd je stad proper! Geüpdatet op 12/06/2007 - 00h00

Teneinde de stad zo proper mogelijk te houden en de gezondheid van haar inwoners zoveel mogelijk te beschermen, zou elke burger die een hond als huisdier heeft, hem moeten leren waar hij zijn behoeften kan en mag doen, zodat de hygiënische regels die...

Hoe uw huisdier afleiding bezorgen? Geüpdatet op 23/10/2007 - 00h00

Spelletjes en andere activiteiten dragen bij tot de ontwikkeling van uw huisdier en zij onderhouden bovendien uw onderlinge verstandhouding. Wanneer uw huisdier alleen achterblijft, moet het ook voldoende afleiding hebben zodat het zich niet gaat ver...

Yoga voor honden: ontspan u samen met uw hond! Geüpdatet op 17/04/2007 - 00h00

Canicross, agility en recenter nog dog dancing... het zijn allemaal disciplines die aan honden en hun baasjes de kans bieden om samen prettige dingen te doen en tegelijk iets te doen aan hun conditie. Sinds kort kunnen mensen en honden nu ook samen d...

Meer artikels