• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  1 mening
 • Commentaren (0)

Piepkleine chihuahua almaar populairder bij hondenliefhebbers

Piepkleine chihuahua almaar populairder bij hondenliefhebbersDe chihuahua is een klein hondje met een groot voorhoofd en heel licht van gewicht, een schattige verschijning die je overal met je mee kunt nemen. Als u zich een hond wilt aanschaffen en u woont op een appartement in de stad, dan is dit hummeltje de perfecte keuze voor u!

Ook in de oudheid al in de mode

Deze kleine hond met zijn ronde kop en zijn grote oren komt oorspronkelijk uit Mexico en is genoemd naar de Mexicaanse stad Chihuahua. Hij weegt nog geen drie kilo en is vandaag razend populair, vooral dan bij de beau monde. Britney Spears, Paris Hilton en Alissa Milano zijn maar enkele van de mensen die zich in de tijdschriften graag met hun troeteldiertje laten afbeelden.

Maar de chihuahua was al beroemd lang voor hij werd ontdekt door de sterren.
Ondanks zijn kleine gestalte en zijn pluimgewicht werd hij aanbeden door de Azteken.
Die beschouwden hem als een heilig dier en een geluksbrenger. Omdat hij de ziel van de mens tot bij de goden bracht, werd hij vaak naast zijn baasje begraven.

Ideale hond voor appartementen

Het gewicht van de chihuahua schommelt tussen 900 gram en drie kilo (het gemiddelde gewicht is 1,5 tot 2 kilo). Met zijn schofthoogte van amper 20 centimeter is hij een gedroomd hondje om op een appartement te houden. Hij is ideaal voor mensen die in de stad wonen en kan zelfs gratis meerijden op de meeste treinen en bussen.

Een chihuahua is erg gehecht aan zijn baasje, en hij is met zijn speelse karakter altijd het zonnetje in huis. Hij is niet prikkelbaar, maar is soms wantrouwig tegenover onbekenden. Wat het uiterlijk betreft is er voor elk wat wils. Er zijn langharige en kortharige soorten, je hebt ze in tal van verschillende kleuren en combinaties van kleuren. De staart wordt hoog gedragen, ofwel gebogen ofwel in de vorm van een cirkel, de punt naar de lenden wijzend. Dit leuke hondje wordt gemiddeld 14 jaar. Hij kan u dus een heel eind op uw levensweg vergezellen.

Artikel gepubliceerd door op 27/06/2006

Vindt u het artikel interessant?