Pesto van lentecourgettes

Recept aangemaakt op 30/03/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 10/06/2015 - 09h43
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
voorgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
15 minutes
Ingrediënten :

4 kleine courgettes
2 teentjes look
20 hazelnoten
10 blaadjes basilicum
4 eetlepels olijfolie
1 eetlepel geraspte parmesaan
PUB

Bereiding voor pesto van lentecourgettes



Snij de courgettes in grote stukken. Doe ze 5 minuten in kokend water. Laat uitlekken en mix ze.
Pel de teentjes look en hak ze grof.
Plet 5 hazelnoten fijn en rooster ze lichtjes zonder vetstof in een koekenpan. Leg ze daarna op een vel keukenpapier.
Doe de rest van de noten in een keukenrobot, samen met de basilicumblaadjes, de look en de olie en mix de bereiding tot ze lopend is. Doe er de parmesaan bij.
Werk eerst de gemixte courgettes eronder, en dan de geplette noten.

Geef bij deze pesto een paar sneden geroosterd volkorenbrood of kleine paarse artisjokken: iedereen kan dan zijn blaadjes in de pesto dippen. U kunt aan de pesto ook nog heel fijn geraspte wortelen toevoegen.
Initialement publié par Paule Neyrat, diëtist le 30/03/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtist le 10/06/2015 - 09h43
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB