PUBLICITÉ

Perziken met honing en specerijen

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diététicienne op 05/08/2014 - 19h37
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
desserts
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
30 minutes
Ingrediënten :

4 gele perziken
1 eetlepel honing
1 vanillestok
1 steranijs
1 eetlepel pistaches

PUB

Bereiding van de perziken met honing en specerijen

Was de perziken.

Doe 50 cl water in een steelpan en voeg een eetlepel honing toe

Open de vanillestok en schraap de pitjes eruit die u samen met de stok in de pan toevoegt.
Doe er nog het stuk steranijs bij en breng het geheel aan de kook.
Haal vervolgens van het vuur en laat 5 minuten trekken.

Plaats terug op het vuur en voeg de perziken toe. Pocheer ze gedurende 15 minutes op een laag pitje.
Giet ze af (bewaar de siroop) en schil de perziken
Dresseer ze op de borden.

Overgiet elke perzik met 1 of 2 lepels siroop.
Verdeel enkele pistachenoten op elk van de perziken.

Dien de perziken met honing en specerijen lauw op.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diététicienne op 05/08/2014 - 19h37
PUBLICITÉ