Peren met kruiden

Recept aangemaakt op 25/11/2011 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 26/09/2017 - 14h46
-A +A
Voor :
2 personen
Soort :
desserts
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
15 minutes
Ingrediënten :

1 vanillepeul
1 kaneelstaafje
2 glazen druivensap
1 glas droge witte wijn
1 steranijs
5 zwarte peperkorrels
2 kruidnagels
2 peren

PUB

Bereiding van peren met kruiden


Snij de vanillepeul in de lengte doormidden en schraap de inhoud los.
Vermaal het kaneelstaafje of plet het fijn.
Verwarm het druivensap in een kookpot, samen met de witte wijn, de vanillepeul, het kaneelstaafje, de steranijs, de peperkorrels en de kruidnagels. Laat 10 minuten zachtjes koken.
Schil de peren, maar laat de stelen eraan. Verwijder het klokhuis met een parisiennelepeltje.
Leg de peren in de pot.
Plaats het deksel erop en laat 30 minuten op een zacht vuurtje koken. Draai de peren halverwege de kooktijd om. Let erop dat ze stevig blijven en niet uiteenvallen.
Leg ze in coupes.
Filter het kookvocht en giet het over de peren.
Dien koud of lauw op.
Oorspronkelijk gepubliceerd op 25/11/2011 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 26/09/2017 - 14h46
PUB