Pepermunt (Mentha piperita)

Mise à jour le 26/05/2003 - 00h00
-A +A

PUB

Samenstelling/Eigenschappen

Pepermunt heeft een wortelstok met houtige uitlopers. De vierkante stengel bevat eivormige bladeren en bleekrozerode tot violette bloemen. De bladeren worden meermalen per jaar verzameld. Het materiaal wordt gedroogd bij een temperatuur van 35 graden.
De drogerij ruikt sterk naar menthol, heeft een kruidige, verkoelende smaak en bevat o.a. etherische oliën (vooral menthol), looistoffen en bitterstoffen.

Toepassing

- Inwendig worden pepermuntbladeren gebruikt als krampwerend middel bij maag- en darmstoornissen.
- Uitwendig vinden ze toepassing bij astma (inhaleermiddel).

Oorspronkelijk gepubliceerd op 01/04/2003 - 00h00 en geüpdatet op 26/05/2003 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Tegen de verkoudheid: menthol en eucalyptus! Gepubliceerd op 05/11/2013 - 10h12

Menthol en eucalyptus zijn twee van de meest gebruikte fytotherapeutische remedies tegen verkoudheden. De middeltjes - kant-en-klare producten uit de handel of zelf gemaakte bereidingen - kunnen samen of apart worden gebruikt.

Wanneer sport en kruidengeneeskunde elkaar ontmoeten Geüpdatet op 22/07/2009 - 00h00

Zich verzorgen door beroep te doen op planten wordt overal meer en meer aanvaard. Maar blijkbaar gaat de wereld van de fytotherapie niet zo goed samen met de wereld van de sport , waar men het vaak heeft over doping en over het verleggen van de grenz...

Moeilijke spijsvertering Geüpdatet op 11/05/2006 - 00h00

Een te overvloedige en vetrijke maaltijd en overmatig alcohol-, koffie- en zelfs tabaksverbruik zadelen u vaak op met een zware maag. Deze slechte of trage spijsvertering , dyspepsie genoemd, kan gepaard gaan met opboeren, een gezwollen maag en zelfs...

Meer artikels