Penne met Spaanse peper

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 05/01/2017 - 14h18
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
20 minutes
Ingrediënten :

200 gram penne
1 witte ui
2 teentjes knoflook
1 blik gepelde tomaten
2 pimientos del piquillos (rode pepers)
1 koffielepel olijfolie
1 eetlepel tomatenpuree
1 blad laurier
1 takje tijm
1 mespunt cayennepeper
enkele blaadjes basilicum
zout
PUB

Bereiding van de penne met Spaanse peper

Kook de penne gaar in licht gezouten kokend water. let erop dat ze al dente blijven.

Pel de ui en de look. Versnipper de ui en plet de look met de platte kant van een mes.

Laat de tomaten uitlekken en zet het sap apart. Snij de pimientos del piquillos in dobbelsteentjes.

Verhit de olie in een kookpot en stoof de ui en de look glazig. Doe de tomaten erbij en laat 2 minuten al roerend pruttelen. Giet er daarna het tomatensap bij.
Doe de tomatenpuree erbij samen met de blokjes pimientos, het laurierblad, het takje tijm en de cayennepeper.

Meng goed, leg het deksel op de pot en laat 10 minuten stoven op een zacht vuur.

Laat de saus inkoken als ze te dun is. Proef en breng eventueel op smaak met zout en peper. Giet de penne af en doe ze erbij.

Strooi de basilicumblaadjes er in hun geheel over en meng alles goed. Dien heet op.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 05/01/2017 - 14h18
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB