Penne met een tartaar van zalm

Recept aangemaakt op 28/08/2012 - 09h16 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 12/01/2016 - 14h26
-A +A
Pour :
4 personnes
Type :
hoofdgerechten
Difficulté :
Facile
Durée :
25 minutes
Ingrédients :

1 kleine bol gember
2 soeplepels honing
4 soeplepels olijfolie
2 citroenen
200 gr penne (of andere pasta)
400 gr zalmfilet
2 tomaten
1/2 bussel bieslook
zout, versgemalen peper

Bereiding van penne met een tartaar van zalm

Schil de gember en snij in kleine blokjes. Doe ze in een kookpot met de honing en een glas water en kook tot de gember transparant is. Laat ze uitlekken in een kom. Voeg citroensap, 2 soeplepels olijfolie, zout en peper toe. Goed roeren en deze saus bewaren.

Kook de penne in kokend water zoals op de verpakking aangegeven.

Controleer of er geen graten in de zalm zitten en snij in kleine stukjes. Doe ze in een kom.

Pel de tomaten, haal de pitjes weg en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Doe ze in de kom met zalm.

Maak de bieslook schoon, droog ze en snij ze dan fijn. Voeg deze ook in de kom samen met het sap van de tweede citroen, 2 soeplepels olijfolie. Nog wat peper en zout en goed roeren.

Laat de pasta uitlekken. Doe ze in een slakom en voeg de vinaigrette van gember toe. Goed roeren.

Op elk bord doe je wat van de zalmtartaar en leg er de pasta mooi rond.

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 28/08/2012 - 09h16 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 12/01/2016 - 14h26
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB