• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  2 mening
 • Tips (0)

Peeling van de huid, exfoliatie: welk product, wanneer, hoe?

Peeling van de huid, exfoliatie: welk product, wanneer, hoe?

Droomt u van een perzikhuid en een stralende teint? Dan moet u een peeling doen! Eén keer per week, van kop tot teen, en u straalt het hele jaar door. Hoe kiest u het product dat bij u past. Hoe gaat u te werk, en tot slot enkele tips.

Peeling, ook exfoliatie of afschilfering genoemd, gebeurt met een product dat verrijkt is met licht schurende bestanddelen. Het product wordt voorzichtig op de huid gesmeerd en daarna afgespoeld met veel water.

Met die behandeling worden de dode cellen aan de oppervlakte van de huid verwijderd en krijgt u een zachtere huid, de zuurstoftoevoer verbetert, net zoals de werking van de opperhuid.
Als u regelmatig een peeling doet, gaat uw huid de actieve bestanddelen in cosmeticaproducten beter opnemen. Uw lichaam of gezicht gaat dan meteen beter ogen.

Het product voor uw peeling goed kiezen

Welk peelingproduct u moet kopen hangt af van het type huid en het lichaamsdeel waarvoor het dient.

 • Bij producten voor het lichaam zijn de schurende korreltjes vaak iets grover en 'bijten' ze meer.
  Anders dan bij producten voor het gezicht zijn ze ook vaak geparfumeerd.
  Het best test je het product op de rug van de hand. Wrijf het lichtjes open en kijk hoe uw huid reageert: als ze erg rood wordt, jeukt of gaat trekken, is het product duidelijk te ruw voor u... Probeer dan beter een zachtere formule of vraag raad aan een dermatoloog.
 • Kies voor het gezicht altijd een speciaal peelingproduct om elk risico op irritatie of allergieën te vermijden.

Peeling van de huid: wanneer en hoe?

Een peeling gebeurt normaal één keer per week, zowel van het gezicht als van het lichaam.

 • Op het gezicht wordt het peelingproduct altijd heel zachtjes aangebracht. De omtrek van de ogen en de mond moet vermeden worden, want deze zones zijn extra gevoelig.
  Vergeet ook niet om de huid na de behandeling grondig en voorzichtig te wassen: de korreltjes kunnen aan het gezicht blijven " kleven " en irritatie veroorzaken.
 • Bij een peeling van het lichaam brengt u het product aan net voor u in de douche stapt of het bad in gaat, op een droge of vochtige huid.
  Ideaal is om het product met cirkelvormige bewegingen in de huid te masseren en extra aandacht te besteden aan de ruwe zones (ellebogen, knieën, hielen).

Bijgewerkt door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 04/05/2016
Origineel artikel geschreven door op 12/12/2006

Dit artikel maakt deel uit van het dossier Extra schoonheidsbehandeling voor de lente!

Vindt u het artikel interessant?