Pêche melba

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 05/08/2014 - 19h25
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
desserts
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
15 minutes
Ingrediënten :

500 g de framboises
1/2 litre de glace à la vanille
4 pêches blanches

Pour le sirop :
500 g de sucre
1 litre d'eau
1 gousse de vanille

PUB

Bereiding van de pêche melba

Mix de frambozen tot moes. Zet ze koud.

Dompel de perziken in kokend water voor 30 seconden, giet ze af en schrik ze onder koud water. De schil komt er nu gemakkelijk af.

Maak de siroop: breng water aan de kook met suiker en de vanillestok die u hebt opengesneden, samen met zijn uitgeschraapte inhoud. Laat 5 minuten sudderen. Dompel de perziken gedurende 7 à 8 minute onder en draai ze tussendoor om. 
Giet af en laat volledig afkoelen. Snijd ze in twee en ontpit.

Smeer vanilleijs uit op de bodem van indviduele coupes. Verdeel de perziken er bovenop en werk af met de frambozenpuree.

Haal het vanilleijs tijdig uit de vriezer zodat u het kunt uitsmeren.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 05/08/2014 - 19h25
PUB