Pasteitjes van emmentaler met truffel

Recept aangemaakt op 30/12/2008 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 26/11/2013 - 14h44
-A +A
Pour :
2 personnes
Type :
voorgerechten
Difficulté :
Facile
Durée :
15 minutes
Ingrédients :

1 vel brickdeeg
30 gram emmentaler
1 kleine truffel (20 tot 30 gram)
4 takjes bieslook
olijfolie

Bereiding van Pasteitjes van emmentaler met truffel 

Verhit de oven voor op 180°C (gasstand 6-7).
Leg het vel brickdeeg open en snij het vel doormidden.
Snij de emmentaler in fijne stukjes. Snij de truffel in flinterdunne schijfjes.
Verdeel de kaas en de truffel over de twee stukken brickvel. Let erop dat alles mooi in het midden ligt. Rol het brickdeeg dan op. Bind rond de uiteinden een takje bieslook en span voorzichtig aan zodat het deeg goed dicht is.
Vet de pasteitjes met een kwastje in met de olie. Leg de hapjes op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 8 tot 10 minuten in de oven, tot ze mooi bruin worden. Haal uit de oven en dien meteen op.
U kunt de hapjes ook vooraf klaarmaken en ze net voor het opdienen in de oven steken.

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 30/12/2008 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 26/11/2013 - 14h44
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB