Pastei van sardienen met olijven

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 01/02/2010 - 00h00
-A +A
Soort :
voorgerechten
PUB

Recept voor Pastei van sardienen met olijven: Ingrediënten voor 4 personen


1 sjalotje
1 koffielepel kappertjes
3 takjes platte peterselie
2 eetlepels groene olijven
1 Gervais (groot formaat)
1 blik sardienen
2 limoenen
piment d'Espelette
zout
versgemalen peper

Recept voor Pastei van sardienen met olijven: Bereiding


Pel het sjalotje en hak de kappertjes klein.
Was de peterselie, dep hem droog, stroop de blaadjes af en hak die fijn.
Hak de helft van de olijven grof en snij de rest in schijfjes.
Doe het sjalotje, samen met de kappertjes, de peterselie en de kaas in een kom. Doe er het sap van één limoen bij, samen met een mespunt piment d'Espelette en roer goed.
Haal de sardienen uit het blik en laat uitlekken. Doe ze in een diep bord en plet ze met een vork.
Doe de vis in de kom bij de rest en meng opnieuw. Proef en breng verder op smaak met limoensap, zout en piment d'Espelette. Verdeel de schijfjes olijven erover.
Geef bij deze pastei sneetjes geroosterd volkorenbrood.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 01/02/2010 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB