Pastei van prei met eekhoorntjesbrood

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 10/01/2011 - 00h00
-A +A

Bereidingstijd: 15 min. Gemiddeld. Voor 8 personen.

Pastei van prei met eekhoorntjesbrood: ingrediënten


150 g eekhoorntjesbrood
3 sjalotjes
4 preiwitten
1 bosje platte peterselie
100g kippenfilet
1 eetlepel olijfolie
4 eieren
4 eetlepels room
zout
versgemalen peper

Pastei van prei met eekhoorntjesbrood: bereiding


Snij de vuile uiteinden van het eekhoorntjesbrood. Borstel de voetjes en de hoedjes af en veeg ze daarna schoon met keukenpapier. Snij ze fijn.
Pel de sjalotjes en versnipper ze.
Was het wit van de prei en snij het fijn.
Pluk de blaadjes peterselie van de takjes en snij ze fijn.
Snij de kippenfilet in stukken en hak die heel fijn.
Verwarm de oven voor op 180°C (gasstand 6).
Doe het wit van de prei in kokend water. Haal het eruit als het gaar is, mix en kruid met zout en peper.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en stoof de sjalotjes goudbruin. Doe er dan het eekhoorntjesbrood bij en stoof nog eens 10 minuten op een stevig vuur. Haal alles uit de pan, laat uitlekken en gooi het vrijgekomen vocht weg. Doe het eekhoorntjesbrood weer in de pan en doe er de peterselie bij. Kruid met zout en peper. Meng goed, laat nog eens 5 minuten stoven en doe de inhoud van de pan in een diep bord.
Klop de eieren met de room op een grote kom. Doe er de puree van de prei bij, samen met de kippenstukjes en het eekhoorntjesbrood. Meng voorzichtig dooreen.
Doe alles in een terrine. Zet die in een schotel met water 45 minuten in de oven. De pastei is gaar als u er een mes in steekt en dat er droog uithaalt.
Laat afkoelen en zet de pastei nog minstens zes uur in de koelkast. Snij de pastei dan in sneetjes en dien op.

Recept gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 10/01/2011 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB