Pastaschelpjes met tonijn

Recept aangemaakt op 18/04/2014 - 14h49 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 15/06/2017 - 10h53
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
20 minutes
Ingrediënten :

1 ui
2 eetlepels olijfolie
200 gram pastaschelpjes
1 blik tonijn in eigen nat
1/2 blik gepelde tomaten
zout
peper

PUB

Bereiding van de pastaschelpjes met tonijn

Breng, om straks de pasta te koken, een grote pot met water aan de kook.

Pel de ui en snipper hem heel fijn. Verhit de olie in een steelpannetje en stoof de ui glazig. Let op dat hij niet verkleurt.

Giet de tonijn af, haal hem met een vork uiteen en doe er de ui bij.

Laat de tomaten uitlekken en doe ze er ook bij.

Breng op smaak me zout en peper en laat zachtjes pruttelen.

Doe de pasta in het kokende water. Kook hem gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet de pasta af en laat uitlekken. Giet hem over in een voorverwarmde diepe kom.

Proef de tonijnsaus en breng eventueel nog verder op smaak. Overgiet er de pasta mee.

 

Oorspronkelijk gepubliceerd op 18/04/2014 - 14h49 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 15/06/2017 - 10h53
PUB