Pastasalade met garnalen en citrusvruchten

Recept aangemaakt op 25/05/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 18/10/2016 - 12h08
-A +A
Voor :
8 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
15 minutes
Ingrediënten :

300 g pasta naar keuze
2 sinaasappelen
1 pompelmoes
1 komkommer
1 witte ui
5 cm verse gember
1 bosje bieslook
300 g gepelde garnalen
sap van 2 citroenen
1 dessertlepel mosterd
4 eetlepels olijfolie
zout
versgemalen peper
PUB

Bereiding van Pastasalade met garnalen en citrusvruchten

Kook de pasta beetgaar in licht gezouten kokend water en giet af onder koud stromend water. Doe de pasta in een slakom.
Schil de sinaasappelen en de pompelmoes à vif (tot op het vruchtvlees). Werk boven een kom om het sap op te vangen.
Schil de komkommer en snij hem in kleine dobbelsteentjes. Pel de ui en snij hem in dunne schijfjes. Schil de gember en rasp hem. Versnipper het bieslook.
Doe alles in de kom bij de pasta en meng. Doe er de garnalen en de in partjes verdeelde citrusvruchten bij en meng opnieuw.
Los de mosterd op in het opgevangen sap van de citrusvruchten en doe er dan het sap van de citroenen en de olijfolie bij. Klop stevig op met een garde en breng om smaak met zout en peper.
Giet de saus over de pasta. Dien goed koel op.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtist le 25/05/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtist le 18/10/2016 - 12h08
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB