Pasta met tonijnsaus

Recept aangemaakt op 19/04/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 18/04/2014 - 14h31
-A +A
Pour :
4 personnes
Type :
hoofdgerechten
Difficulté :
Facile
Ingrédients :

2 witte uien
1 eetlepel olijfolie
1 blik tomaten in blokjes
1 klein rood pepertje
1 blik van 400 g tonijn natuur
200 g pasta
1 middelgrote courgette
2 eetlepels kappertjes
2 eetlepels kleine zwarte olijven
2 eetlepels geraspte parmezaan
zout
versgemalen peper

Bereiding van de pasta met tonijnsaus

Pel de uien en versnipper ze.

Verhit de olijfolie in een braadpot, doe de uien erin, strooi er wat zout over en stoof op een matig vuur.
Giet het blik tomaten erbij, voeg het piment toe en laat 5 minuten al roerend pruttelen.

Snijd de tonijn in blokjes en doe ze in de pot bij de rest. Laat nog eens zo'n 30 minuten pruttelen. Roer af en toe.

Haal het pepertje eruit. Doe de kappertjes en de olijven erbij en laat nog eens 5 minuten pruttelen.

Kook intussen de pasta gaar in licht gezouten kokend water. Volg daarvoor de instructies op de verpakking.

Verwarm een diepe schotel.

Was ook de courgette, snij de punten eraf en rasp het vruchtvlees. Doe dat in de schotel.

Giet de pasta af, doe die in de schotel en werk onder de geraspte courgette.
Giet de tonijnsaus over de pasta, bestrooi met de parmezaan en dien goed heet op.

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 19/04/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 18/04/2014 - 14h31
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
Zitta

Het kan ook zonder toegevoegd zout !

PUB