Parmentier van vis

Recept aangemaakt op 10/02/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 08/11/2016 - 10h36
-A +A
Pour :
4 personnes
Type :
hoofdgerechten
Difficulté :
Intermédiaire
Durée :
40 minutes
Ingrédients :

Aardappelen: 1 kg
Fijngehakt bieslook: 1 bos
Fijngehakte peterselie: ½ bos
Verse visfilets: 300 g
Gerookte forelfilets: 300 g
Limoen: 1
Lichte room: 25 cl
Boter: 40 g

Een evenwichtig, maar vetarm menu op basis van seizoensproducten.

Bereiding van de parmentier van vis

 

Kook de aardappelen in hun schil in zout water. 

Hak het bieslook en de peterselie fijn.

Leg de twee verse visfilets in borrelend zout water en haal ze eruit zodra het water begint te koken. Laat ze uitlekken op absorberend papier.

Snij de filets in stukken en leg ze in een terrine. Rasp het citroenschilletje en voeg het bij het gerecht, net als de jus, de helft van de room en het bieslook. Meng alles goed dooreen.

Verwarm de oven voor op 210°C (stand 7).

Schil de aardappelen, snij ze in grote stukken en haal ze door de pureestamper. Voeg er de boter aan toe, meng ze met de puree en doe er vervolgens de rest van de room en de peterselie bij. Strooi er peper en zout op.

Doe de helft van de puree in een ovenschotel, doe er de visbereiding bij en bedek de schotel met de rest van de puree. Strijk het oppervlak mooi glad en stop het gerecht ongeveer 10 minuten in de oven.

Serveer het warm of lauw.

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 10/02/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 08/11/2016 - 10h36
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB