Papillotjes van zalm en tonijn met peren

Recept aangemaakt op 19/04/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 26/09/2017 - 14h45
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
20 minutes
Ingrediënten :

2 moten zalm van elk 150 g
1 snee tonijn van ongeveer 200 g
4 middelgrote witte uien
1 eetlepel olijfolie
2 grote peren
4 eetlepels room
piment d'Espelette
zout
versgemalen peper

PUB

Bereiding van Papillotjes van zalm en tonijn met peren


Snij de zalmnoten in de lengterichting doormidden. Snij de snee tonijn in dikke schijven en verdeel die over de zalm.
Pel de uien en versnipper die. Verhit de olijfolie in een braadpot, doe de uien erin en stoof ze op een matig vuur tot ze zacht zijn. Zorg dat ze niet verkleuren. Bestrooi met een klein beetje zout en royaal met peper.
Verwarm de oven op 180°C.
Schil de peren, snij ze doormidden, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in dunne schijven.
Leg 4 vellen aluminiumfolie op het aanrecht. Verdeel de peren over de vellen en verdeel daar de uiencompote over.
Leg op de groenten een halve zalmmoot met tonijn en overgiet met 1 eetlepel room. Strooi er een beetje piment d'Espelette over en sluit de pakketjes hermetisch af.
Leg ongeveer 20 minuten in de oven.
Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 19/04/2010 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 26/09/2017 - 14h45
PUB