Papillotjes van vis

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtist op 19/10/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten
PUB

Ingrediënten voor 2 personen


2 sjalotjes
1 koffielepel olijfolie
1 glaasje witte wijn
4 eetlepels room
2 vismoten (zalm of een andere soort) van 150 g
zout
versgemalen peper

Bereiding


Daags voordien:
Pel de sjalotjes en versnipper ze. Verhit de olijfolie in een braadpot en stoof de sjalotjes. Giet de wijn erbij en laat zachtjes pruttelen tot de wijn grotendeels verdampt is. Doe er de room bij, strooi er zout en peper over en laat 5 minuten koken.
Giet deze saus in een kom, dek af met huishoudfolie en zet in de koelkast.

De dag zelf:
Verwarm de oven op 160°C.
Leg elke vismoot op een vel aluminiumpapier.
Giet de saus erover. Sluit de papillotjes hermetisch af en zet 15 minuten in de oven.
Geef bij deze papillotjes creoolse rijst. Kook de rijst daags voordien halfgaar en kook hem verder terwijl de papillotjes in de oven zitten.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtist op 19/10/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB