Papillot van kabeljauw met asperges

Recept aangemaakt op 04/02/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 11/02/2011 - 13h29
-A +A
Pour :
4 personnes
Type :
hoofdgerechten
Difficulté :
Facile
Durée :
10 minutes
Ingrédients :

½ onbespoten sinaasappel
1 bot groene asperges
100 gram sojascheuten
600 gram kabeljauwfilet
muskaatnoot
zout
peper

Bereiding van papillot van kabeljauw met asperges 

Verwarm de oven voor op 250 °C (Gasstand 8).
Snij met een dunschiller heel dunne schillen van de helft van de sinaasappel. Dompel ze even onder in kokend water en laat ze uitlekken.
Was de asperges en snij de harde onderkant af. Snij de koppen af op 15 cm hoogte (gebruik de rest voor soep).
Was de sojascheuten.
Kook de aspergepunten 5 minuten in licht gezouten kokend water. Laat uitlekken. Snij elke asperge in de lengterichting doormidden.
Snij de kabeljauwfilet in 4 gelijke moten. Leg ze op een enkel groot stuk aluminiumfolie. Leg de halve asperges, de sojascheuten en de geblancheerde sinaasappelschillen erop. Bestrooi met peper en zout, sluit de papillot en zet ze 15 tot 20 minuten in de oven.
Open de papillot. Rasp wat muskaatnoot op de vis en de asperges. Besprenkel het geheel met wat sinaasappelsap. Dien meteen op.

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 04/02/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 11/02/2011 - 13h29
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB