Papillot van forel met venkel en sinaasappel

Recept aangemaakt op 08/05/2012 - 11h45 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 12/01/2015 - 12h28
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
40 minutes
Ingrediënten :

4 forellen
4 bollen venkel
1 sinaasappel (biologisch, niet bespoten, om de zeste te kunnen gebruiken)
zout, peper
PUB

Bereiding van de papillot van forel met venkel en sinaasappel

Spoel de schoongemaakte forel onder de kraan. Dep hem droog met keukenrol.

Verwarm de oven voor op 220°C.

Verwijder de eerste bladeren van de bollen venkel. Bewaar het groen. Snij de harten in zo fijn mogelijke sneetjes.

Was de sinaasappel grondig met een borstel en neem enkele stukjes zeste. Gooi ze een minuut in kokend water. Laat uitlekken.
Pers het sap uit de vrucht.

Leg enkele sneetjes venkel op een blad aluminiumfolie. Leg daar een forel op. Zout en peper erbij. Voeg wat fijn groen van de venkel en de geblancheerde sinaasappelzeste erbij. Giet daar nog wat sap van de sinaasappel bij. Vouw de papillotten goed dicht.

Zet in de oven voor 15 minuten. Haal ze dan uit de oven en open ze.

Doe de rest van de sneetjes venkel erbij. Lichtjes zouten. Zet nog 2 à 3 minuten in de oven.

Serveer de papillot met venkel en sinaasappel warm.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 08/05/2012 - 11h45 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 12/01/2015 - 12h28
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB