Pannenkoekendeeg

Recept aangemaakt op 18/02/2011 - 13h48 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 01/02/2015 - 19h21
-A +A
Pour :
4 personnes
Type :
desserts
Difficulté :
Facile
Durée :
10 minutes
Ingrédients :

125 gram bloem
2 eieren
250 cl melk
1 mespuntje zout
olijfolie

Bereiding voor pannenkoekendeeg

Doe de bloem in een grote kom.
Breek de eieren en doe ze erbij. Giet de melk er al kloppend beetje bij beetje bij. Klop zolang tot het beslag mooi glad is en maak brede ronde bewegingen. Doe er op het eind het zout bij en roer opnieuw.
Laat het beslag 1 uur rusten.
Giet een beetje olie in een schoteltje.
Verhit een antikleefpan.
Neem een kwastje (of wat keukenpapier) en drenk het even in de olie. Vet daarmee de pan in.
Wacht tot de pan heel heet is en giet er dan een halve soeplepel van het beslag in. Ga heen en weer met de pan om het beslag over de hele bodem te verdelen.
Bak de pannenkoek 1 tot 2 minuten aan weerskanten. Draai ze met een spatel of gooi ze om in de lucht.
Leg de pannenkoek op een schotel en houd die warm au bain-marie.
Doe zo voort tot al het beslag is opgebruikt.

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 18/02/2011 - 13h48 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 01/02/2015 - 19h21
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB