Pannenkoeken met kastanjebloem

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 20/02/2012 - 15h20
-A +A
Pour :
4 personnes
Type :
desserts
Difficulté :
Facile
Durée :
10 minutes
Ingrédients :

200 gr kastanjebloem
100 gr tarwebloem
4 mespuntjes zout
2 eieren
15 cl water
15 cl melk
olijfolie

Bereiding van pannenkoekendeeg

Giet de twee soorten bloem en het zout in een slakom. Meng dit alles.

Maak er een kuiltje in, breek de eieren en giet ze erin.

Goed mengelen en de melk en het water beetje bij beetje toevoegen terwijl je goed klopt. Roeren tot het deeg goed glad is.

Laat het deeg dan gedurende 1 uur rusten.

Bereiding van de pannenkoeken

Doe wat olie in een potje.

Verwarm een anti-aanbakpan.

Neem een penseel, dip voorzichtig in de olie en vet de pan in.

Wanneer de pan goed warm is, giet u een warme pollepel van het deeg erin. Draai eens met de pan om het deeg goed te verdelen over het hele oppervlak.

Bak 1 à 2 minuten aan iedere kant.

Gooi de pannenkoek omhoog of draai om met een spatel. Leg de pannenkoeken op een schotel au bain-marie.

Ga zo verder tot het deeg op is.

Recept gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 20/02/2012 - 15h20
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB