Paddestoelvergiftiging

Mise à jour le 26/05/2003 - 00h00
-A +A

Vergiftigingsverschijnselen, soms leidend tot de dood, na het eten van bepaalde soorten paddestoelen. Sommige paddestoelen zijn in rauwe toestand giftig, maar indien gekookt zijn ze eetbaar. De ziekteverschijnselen van een paddestoelvergiftiging wisselen sterk in aard en ernst. Veelal zijn er maag-darmklachten met diarree, soms treedt een ernstige shock op, een andere maal slechts misselijkheid en braken. Ten minste vijf soorten paddestoelen zijn dodelijk. Sommige giftige soorten tonen een uiterst bedrieglijke gelijkenis met eetbare soorten. Zo is bijvoorbeeld de dodelijke groene knolamaniet vooral in jonge toestand bijna niet te onderscheiden van de eetbare akkerchampion.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 01/04/2003 - 00h00 en geüpdatet op 26/05/2003 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Diarree en voeding: welke voorzorgen helpen diarree voorkomen? Geüpdatet op 07/12/2015 - 15h43

Nu de winter eraan komt en de eindejaarsfeesten voor de deur staan, is het hoog tijd dat we goede gewoonten aannemen om diarree te voorkomen . Door enkele basisvoorzorgsmaatregelen te nemen - voeding en hygiëne – kunt u maag-darmontstekingen vermijde...

Als Minou het huis verkent Geüpdatet op 08/06/2005 - 00h00

Als uw kat het huis verkent, is hij zich niet bewust van de gevaren. Hoe voorzichtig hij ook is, door zijn nieuwsgierigheid en zijn grote speelsheid loopt hij extra risico op mogelijk ernstige ongevallen.

Meer artikels