Paddenstoelen met tomaat

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtist op 30/11/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten
PUB

Recept van Paddenstoelen met tomaat: Ingrediënten voor 4 personen


500 g oesterzwammen (of andere paddenstoelen)
2 witte uien
2 eetlepels olijfolie
1 blik tomaten in blokjes
½ glas witte wijn
1 laurierblad
½ bosje peterselie
1 citroen
zout
versgemalen peper

Bereiding


Maak de paddenstoelen schoon en snij ze in stukken.
Pel de uien en versnipper ze. Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en stoof de ui 5 minuten. Giet de witte wijn erbij en laat tot de helft inkoken. Doe de tomaten en de laurier erbij, strooi er wat zout over en laat ongeveer 30 minuten op een matig vuur pruttelen.
Was intussen de peterselie, dep hem droog, stroop de blaadjes af en hak die fijn.
Verhit de rest van de olijfolie in een pan en stoof de paddenstoelen op een hoog vuur. Bestrooi met zout en peper en breng op smaak met een beetje citroensap.
Doe de paddenstoelen bij de tomatensaus als deze wat is ingedikt. Roer voorzichtig en laat nog eens 2 tot 3 minuten pruttelen. Doe de peterselie erbij en giet in een warme schotel. Dien meteen op

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtist op 30/11/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB