• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  0 mening
 • Getuigenissen (0)

Overwinning voor de dampers: de e-sigaret blijft gewoon te koop

Artikel gepubliceerd door op 10/10/2013

Bronnen: Le Parisien, 8 oktober 2013.


Overwinning voor de dampers: de e-sigaret blijft gewoon te koop

Het Europarlement heeft met een ruime meerderheid beslist dat de elektronische sigaret ook verder vrij in de handel te koop zal zijn.

Er lag nochtans een voorstel op tafel om de sigaret enkel in de apotheek te koop aan te bieden.

Het is een overwinning voor de 7 miljoen e-dampers in Europa.

De elektronische sigaret krijgt niet de status van medicijn

Gisteren hebben duizenden e-dampers voor de deuren van het Europese Parlement betoogd in afwachting van de aankondiging van de antitabaksrichtlijn.

Er werd ook een oproep gedaan door tien artsen verenigd rond tabacoloog en hoofdredacteur van e-gezondheid dr. Philippe Presles om de elektronische sigaret als medicijn te erkennen.

Deze artsen zijn bevoorrechte getuigen van de schade die roken aanricht. Ze wijzen erop dat het weliswaar niet bewezen dat de e-sigaret op lange termijn onschadelijk is, maar dat de schadelijke effecten in ieder geval niet te vergelijken zijn met het gevaar van tabak.

In tegenstelling tot tabaksrook scheidt de e-sigaret geen giftige stoffen uit als teer, koolmonoxide en fijn stof. Het blijft dus cruciaal voor de volksgezondheid om de e-sigaret aan te bieden als oplossing om van het roken af te kicken.
Trouwens, «zolang de e-sigaret niet erkend wordt als medicijn, blijft het onderzoek naar de veiligheid en doeltreffendheid van dit product toegankelijk voor alle industriële spelers», aldus Philippe Presles.

Artikel gepubliceerd door op 10/10/2013

Bronnen: Le Parisien, 8 oktober 2013.

Vindt u het artikel interessant?