Overgewicht en te slechte eetgewoontes zijn gevaarlijk!

Geüpdatet door Stéphanie Koplowicz, journaliste santé op 12/10/2012 - 12h17
-A +A

De hele duur van het Voedingssalon biedt de Vrije Universiteit Brussel bezoekers de kans om deel te nemen aan een gezondheidscheck. De eerste resultaten zijn over het algemeen bevredigend, maar ze leggen wel enkele pijnpunten bloot!  

PUB

Bij de dokter op het Voedingssalon

Het Voedingssalon vindt plaats in Brussel en loopt nog tot 21 oktober. De vakgroep Huisartsgeneeskunde van de VUB maakt van deze gelegenheid gebruik om bezoekers een gezondheidsonderzoek aan te bieden. Bloeddruk, bloedsuikerspiegel en cholesterolgehalte worden door de aanwezige artsen gecontroleerd.

Overgewicht en gebrek aan lichaamsbeweging!

Tijdens het eerste weekend werden bijna 200 bezoekers onderzocht. De gemiddelde leeftijd was 50 jaar. Uit de eerste resultaten blijkt dat de helft van de deelnemers overgewicht heeft, ook al zaten ze met een normaal gemiddelde van bloeddruk, suiker en cholesterol. Het overgewicht was in de meeste gevallen toe te schrijven aan slechte eetgewoonten. De deelnemers kregen dan ook heel wat voedingstips mee om hun gezondheidstoestand te verbeteren.

 

De gezondheidscheck wordt op het Voedingssalon elke dag aangeboden, tot en met 21 oktober.  U kunt ervoor terecht aan de ingang van Paleis 5 op Brussels Expo. 

 

Initialement publié par Stéphanie Koplowicz, journaliste santé le 12/10/2012 - 12h17 et mis à jour par Stéphanie Koplowicz, journaliste santé le 12/10/2012 - 12h17

www.voedingssalon.be

Persbericht VUB/Voedingssalon

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Meningitis C op de terugweg! Geüpdatet op 03/09/2002 - 00h00

De positieve effecten van de vaccinatie tegen meningitis C laten zich in Vlaanderen reeds voelen, zo stelt een recent rapport van het Wetenschappelijk Instituut voor de Volksgezondheid.

Vitamine C: een hulpmiddeltje voor het hart? Gepubliceerd op 03/02/2010 - 00h00

Hart- en vaataandoeningen komen heel veel voor, het is dan ook van het grootste belang dat de preventieve factoren in kaart worden gebracht. Uit tal van biologische en biochemische gegevens zou blijken dat de concentratie aan vitamine C in het bloed...

Meer artikels