• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  0 mening
 • Commentaren (0)

Over insecten-, slangen- en spinnenbeten

Over insecten-, slangen- en spinnenbeten Dreigt u in uw vakantieoord last te krijgen van insecten en/of oog in oog te staan met slangen en/of spinnen, neem dan een gifzuiger mee in uw reisapotheek. Zo'n zuiger betekent niet dat u geen medische hulp moet zoeken bij een allergische reactie, maar doet u wel tijd winnen.

Insectenbeten

Bijen en wespen steken als ze zich bedreigd voelen. Zo'n beet is bijzonder pijnlijk en laat bij de meesten een rood, gezwollen puistje na. Wie overgevoelig is voor bijen- en wespengif , kan een allergische reactie krijgen. Dat kan gaan van een uitgebreide pijnzone rond de beetplaats tot zware hart- en ademhalingsproblemen. Bij een ernstige allergische reactie moet u absoluut onmiddellijk een arts raadplegen.

Spinnen- en slangenbeten

Giftigeslangen komen niet alleen voor in verre, exotische gebieden, maar ook in Europa en zelfs in België. Adders bijvoorbeeld. In sommige landen leven er uiterst giftige spinnensoorten. Een beet van zo'n spin - een zwarte weduwe bijvoorbeeld - kan zelfs dodelijk zijn.

Reizigers moeten zich vóór hun vertrek dan ook goed informeren over de preventie en behandeling van slangen- en spinnenbeten. Welk effect het gif precies heeft, hangt af van het soort slang. Een beet is niet noodzakelijk gevaarlijk en veroorzaakt evenmin altijd een reactie. Doet er zich na een halfuur nog altijd geen enkel symptoom voor op de beetplaats, dan is het vergiftigingsrisico zeer gering. Beten van giftige slangen moeten hoe dan ook behandeld worden door een specialist.

Artikel gepubliceerd door op 08/08/2006

Bronnen: Persbericht "Care Plus Venimex: een nieuwe gifzuiger tegen insecten-, slangen- en spinnenbeten", 17 juli 2006.

Vindt u het artikel interessant?
 

Meer weten