Ovenschotel van spinazie met kabeljauw

Recept aangemaakt op 17/05/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 27/04/2017 - 10h55
-A +A
Soort :
hoofdgerechten
Ingrediënten :

1 kg spinazie
1 teentje look
1 eetlepel olijfolie
10 g boter
1 afgestreken eetlepel bloem
25 cl halfvolle melk
2 porties Vache qui rit (of een andere smeerkaas)
1 eetlepel gepelde pistachenootjes
400 g kabeljauwfilet
5 g boter
muskaatnoot
zout
versgemalen peper

PUB

Bereiding van Ovenschotel van spinazie met kabeljauw



Was en droog de spinazie en snij de stelen weg.
Pel het teentje look en prik het op een vork.
Verhit de olijfolie in een braadpot. Doe er beetje bij beetje de spinazie bij en bak al roerend met de lookvork tot de spinazie flink geslonken is.
Verwarm de oven op 180°C.
Maak de bechamelsaus klaar. Smelt de boter in een steelpan, doe er de bloem bij en laat de roux 5 minuten al roerend op het vuur staan. Giet de melk erbij en laat al roerend verder koken tot de saus dik is. Snij de smeerkaas in kleine stukjes en doe hem erbij. Laat op een zacht vuurtje staan tot de kaas volledig is opgenomen.
Proef en breng op smaak met zout en peper. Werk af met wat nootmuskaat.
Hak de pistachenootjes grof.
Snij de kabeljauw in dunne repen.
Vet een ovenschotel in met de boter. Leg er de spinazie in. Leg daar de kabeljauw op. Strooi er peper en zout over. Verdeel er de pistachenootjes over en overgiet met de bechamelsaus.
Zet 20 tot 25 minuten in de oven. Dien op in de schotel.
Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 17/05/2010 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 27/04/2017 - 10h55
PUB