Oude look, vermoeid hart?

Article créé le 19/11/2012 - 00h00 et mis à jour par Barbara Delbrouck, gezondheidsjournaliste le 19/11/2012 - 16h12
-A +A

Wie zegt dat ouderdom tussen de oren zit?

Volgens een recente studie lopen mensen die er oud uitzien effectief meer kans om hartproblemen te krijgen …

PUB

Ziet u er oud uit?

Moet u moeite doen om de wallen  onder uw ogen te verdoezelen terwijl andere mensen van uw leeftijd nog maar wat onopvallende rimpels hebben? Als anderen u altijd ouder inschatten dan u bent, zou het wel eens kunnen dat meer dan alleen uw trots op het spel staat.

Volgens een recent onderzoek lopen mensen die tekenen van veroudering vertonen zoals haaruitval, rimpels of vetophopingen rond de oogleden meer risico op hartziekten dan hun leeftijdgenoten die er jonger uitzien.

Een studie gespreid over 35 jaar

Om tot dat bizarre besluit te komen, hebben Amerikaanse wetenschappers de look van ongeveer 10.000 mensen van boven de veertig bestudeerd. Aan het begin van het onderzoek hebben ze hun eventuele ouderdomstekenen beschreven.

Daarna hebben ze deze groep 35 jaar lang gevolgd en bijgehouden wie een hartaanval of hartziekte kreeg.

Het resultaat: de mensen met drie of vier tekenen van veroudering liepen 57% meer kans op een hartaanval en 39% meer kans op een hartziekte.

Billet initialement publié le 19/11/2012 - 00h00 et mis à jour par Barbara Delbrouck, gezondheidsjournaliste le 19/11/2012 - 16h12
Ce billet fait partie du blog : Blog van de redactie
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
De kunst om goed oud te worden Geüpdatet op 15/06/2009 - 00h00

Goed oud worden is iets heel anders dan jong willen blijven of er jong blijven uitzien. Er komt onvermijdelijk een dag waarop dat niet meer lukt. Ouder worden wordt in onze samenleving soms als weinig benijdenswaardig afgeschilderd. Maar de Franse au...

Meer artikels