Osteoporose: een ziekte die je vermijden kan!

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 26/06/2007 - 00h00
-A +A

PUB

En vitamine D

Vitamine D is noodzakelijk voor de absorptie van calcium. Sommige voedingsmiddelen zijn uitstekende bronnen van vitamine D (vette vissoorten, lever, eierdooiers, room, enz.), maar het organisme staat zelf in voor het merendeel van de aanvoer, meer bepaald via de zonnestralen op de huid. Maar met de leeftijd daalt de productiecapaciteit van het organisme en vaak stelt men zich op leeftijd minder vaak bloot aan de zon. Ook al omdat men niet zo vaak meer buitenkomt. In dat geval kan men een beroep doen op supplementen.

Niet te veel zout

Zout bevordert het elimineren van calcium. Gebruik dus liever geen zout bij het koken en zet vooral geen zoutvat op tafel. Dat bevordert alleen maar de consumptie ervan.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 26/06/2007 - 00h00

Centre de recherche et d'informations nutritionnelles (Cerin), Nutrinews n°177, mei 2007.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB