Osteopathie: een wapen tegen gewrichtspijnen?

Geüpdatet door Julie Luong, gezondheidsjournaliste op 08/10/2012 - 11h34
-A +A

PUB

Osteopathie gaat hand in hand met kinesitherapie

Osteopathie kan perfect gecombineerd worden met kinesitherapie, maar dat gebeurt het best in gezamenlijk overleg met beide partijen. Een revalidatiebehandeling bij de kinesist kan bijvoorbeeld een veel beter effect hebben bij een patiënt als zijn verstoorde evenwicht in het functioneren behandeld wordt door een osteopaat.

Een osteopaat van zijn kant kan zijn patiënt naar de huisarts of een andere medisch expert doorverwijzen, als hij vaststelt dat de pijn niet uitsluitend  voortkomt uit een functioneel probleem.

Om er zeker van te zijn dat u met een bekwame en professionele osteopaat te maken hebt, raadpleegt u beter een lid van de Belgische Vereniging voor Osteopathie. U vindt de lijst van de aangesloten leden op www.osteopathie.be.

Met dank aan dokter Christian Gérard, voorzitter van de Belgische Vereniging voor Osteopathie (BVO)

Initialement publié par Julie Luong, gezondheidsjournaliste le 08/10/2012 - 00h00 et mis à jour par Julie Luong, gezondheidsjournaliste le 08/10/2012 - 11h34

Bron: « Etat des lieux de l’ostéopathie et de la chiropraxie en Belgique », KCE, 2011,https://kce.fgov.be/sites/default/files/page_documents/kce_148b_osteopathie_et_chiropraxie_en_belgique.pdf

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB