• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  0 mening
 • Commentaren (0)

Orgaandonatie: maak uw standpunt duidelijk!

Orgaandonatie: maak uw standpunt duidelijk! Of u nu donor wilt worden of niet, in elk geval is het noodzakelijk om uw naasten op de hoogte te brengen van uw keuze. In te veel gevallen worden organen niet weggenomen door een tekort aan informatie over de wil van de overledene. En dat terwijl elk jaar tientallen Belgen overlijden door een tekort aan organen voor transplantatie.

1) Alleen gezonde mensen kunnen organen afstaan. Waar of niet?

Niet waar.
Er is geen enkele contra-indicatie. Of men nu jong is of niet, ziek of gezond, iedereen kan orgaandonor worden. Het enige waar rekening mee gehouden wordt bij het al dan niet wegnemen van organen, is de kwaliteit van de organen. Die kwaliteit wordt geëvalueerd door artsen..

2) Er worden vier organen weggenomen: nieren, lever, hart en pancreas.

Niet waar.
De nier is het orgaan dat het vaakst getransplanteerd wordt, daarna volgen de lever, de longen, het hart de pancreas en delen van het darmstelsel. Maar ook weefsels komen in aanmerking voor transplantatie: hoornvlies, botten, slagaders, aders, hartkleppen, enz.

Artikel gepubliceerd door op 16/06/2008

Bronnen: www.beldonor.be

Vindt u het artikel interessant?
 
Cerveau, Nerf, Mémoire, Psychisme, Sommeil Oeil, Bouche, Dent, Nez, Gorge, Oreille, Cheveux Coeur, Sein, Poumon, Circulation sanguine Estomac, Intestin, Foie Sexe, Rein, Système urinaire Os, Articulation, Muscle Peau, Ongle Gids Ziekten en aandoeningen Ziekten en aandoeningen
Medische encyclopedie
Vragen en antwoorden