Oproep om bloed te geven

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 02/08/2016 - 14h45
-A +A

Zoals gebruikelijk in de vakantieperiode dreigt het Rode Kruis ook dit jaar zonder bloed te komen zitten. Denk eraan!

PUB

Tekort aan bloed is ‘s zomers traditie

De mensen die regelmatig bloed geven, zijn op vakantie. Maar de (verkeers)ongevallen en de operaties stoppen niet. Elke zomer is het bij het Rode Kruis dan ook hetzelfde liedje: er is een tekort aan bloed. Maar dit jaar is het bloedtekort groter dan andere jaren en is de situatie zelfs kritiek: het gevaar bestaat dat het Rode Kruis de komende dagen de vraag naar bloed van de ziekenhuizen niet aankan.

Hoe wordt u bloeddonor?

Als u wat tijd hebt, als u ouder dan achttien jaar bent en als u gezond bent, is dit dus het moment om bloed te geven. Op de website transfusie.be vindt u makkelijk een zoekmachine die u de datum en het adres van de volgende bloedinzameling in uw buurt geeft.

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 02/08/2016 - 14h45
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Bloed geven, leven geven Geüpdatet op 19/11/2002 - 00h00

Het Belgische Rode Kruis heeft een nieuwe campagne gelanceerd om bloedgevers te rekruteren. Wie kan bloed geven? Hoe begint u eraan?

Een vrijgevig geschenk: bloed geven! Geüpdatet op 13/12/2013 - 12h25

Wat dacht u om dit jaar bloed te geven ter gelegenheid van de feestdagen? Een heel vrijgevig geschenk, als u weet dat bloedgeven mensenlevens kan redden. Wordt er vandaag genoeg bloed verzameld? En wat zijn de voorwaarden waaraan iemand moet voldoen...

Ieders bloed geschikt voor iedereen? Geüpdatet op 24/04/2007 - 00h00

Een enzym dat in staat is om rode bloedcellen van bloedgroepen A, B en AB en 0 om te zetten werd geïdentificeerd. Deze ontdekking kan van elke bloeddonor een universele donor maken. Dat is alvast goed nieuws voor bloedbanken die met een tekort aan bl...

Meer artikels