Opgelet voor de reuzenberenklauw!

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 06/08/2012 - 09h58
-A +A

PUB

Hoe kunt u brandwonden voorkomen?

  • Draag altijd bedekkende en niet absorberende kledij als u gaat wandelen in natuurgebieden waar de kans bestaat dat u in contact komt met deze planten.
  • Eet nooit van niet-eetbare planten en raak ze ook niet aan met uw mond. De reuzenberenklauw heeft holle stengels, ideaal om een blaaspijp te maken. Maar blijf eraf!
  • Hebt u de plant in uw tuin staan en wilt u voorkomen dat ze al der rest gaat overwoekeren? Draag altijd handschoenen, een veiligheidsbril en ondoordringbare kleren als u ze uittrekt.
  • Als uw huid ondanks alle voorzorgen toch in contact komt met het sap, neemt u het sap het best op met een doek (wel niet wrijven en de handdoek ook niet uitspreiden). Was de aangetaste zone daarna met water en zeep, spoel zorgvuldig na met water en blijf minstens 48 uur uit de zon.
  • Als u een kolonie reuzenberenklauwen ontdekt in de buurt van een speelterrein of een andere plek waar veel kinderen komen, neemt u het best contact op met de gemeentediensten. Die zullen dan de nodige maatregelen nemen.
Post gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 06/08/2012 - 09h58
Ce billet fait partie du blog : Blog van de redactie
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
chrisa

Best een foto plaatsen van de plant!! De plant is enkel > dan 1.5m als ze in bloei staat (2 to 3 jaar oud is).

Hopelijk herkent men nu de blaren op de spoeddiensten. In 2006 werd ik dik uitgelachen in het ziekenhuis.. het lag aan mezelf ik had maar niet moeten krabben aan die insectenbeten! Gedurende meerdere maanden was de huid van mijn armen & benen één grote open wonde. De blaren doorprikken met een steriele naald & het vocht absorberen met een doekje helpt verdere uitbreiding van de blaar voorkomen. De blaar barst dan ook niet open, waardoor je minder grote open wonden krijgt.

PUB