• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  0 mening
 • Getuigenissen (0)

Op zomervakantie met je hond

Op zomervakantie met je hond

De zomer is in aantocht! Gaat uw hond mee op reis?

Vergeet niet na te gaan of zijn gezondheidsboekje in orde is en of u in het bezit bent van alles wat u nodig hebt om met hem op vakantie te vertrekken.

Het gezondheidsboekje

Om met u te mogen reizen, moet uw hond over een Europees paspoort beschikken. Daarin staan zijn getatoeëerd identificatienummer of het nummer van zijn chip vermeld, alsook het vaccinatiebewijs tegen hondsdolheid bijvoorbeeld. Het boekje vermeldt eveneens of de hond de nodige antiparasieten- en wormdrijvende middelen toegediend heeft gekregen. Sommige landen stellen bovendien bijzondere eisen voor ze uw hond op hun grondgebied toelaten.

Soms wordt een schriftelijke verklaring van de dierenarts gevraagd die vermeldt dat de hond in goede gezondheid verkeert. Dit wordt in het Europese paspoort genoteerd. Sommige landen vragen de bewijzen van een bloedproef om te bevestigen dat het aantal antilichamen naar aanleiding van de vaccinatie tegen hondsdolheid doeltreffend is. Het is bijgevolg zeer nuttig om tijdig contact op te nemen met uw dierenarts zodat u niet op het laatste ogenblik wordt verrast door de eisen die uw land van bestemming stelt.

Het is eveneens nodig uw hond te beschermen tegen vlooien, teken en muggen, indien u zich naar een land of een streek begeeft waar deze insecten in staat zijn om ziekten over te brengen.


De koffer van Max

Denk eraan voldoende van de voeding die uw hond gewoonlijk eet, mee te nemen.
Diezelfde voeding is niet altijd beschikbaar op elke vakantiebestemming. Elke verandering op dat gebied kan een maag-darmontsteking veroorzaken. Het zou jammer zijn als het verloop van uw vakantie en de ontspannende ogenblikken met uw huisdier hierdoor verstoord werden!

Indien uw hond geneesmiddelen nodig heeft, moet u er ook voor zorgen dat u deze in voldoende aantallen mee op reis neemt.

Bijgewerkt door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 07/07/2014
Origineel artikel geschreven door op 29/05/2007

Vindt u het artikel interessant?