• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  2 mening
 • Commentaren (0)

Op zoek naar eenvoud

Op zoek naar eenvoud

De crisis, terrorismus, de vermindering van de koopkracht, alles draagt bij om de stress te verhogen. Misschien vinden we wel een tegengif door te allen prijze de eenvoud op te zoeken. Dat is in elk geval de mening van Michael Simperl, auteur van "Moins c'est mieux" oftewel "Minder is beter".

Uw koopgedrag: koop niet alles wat u ziet

Kijk eens naar de inhoud van uw kasten. Hebt u de indruk dat uzelf beslist hebt over de inhoud ervan en dat ze gevuld zijn met nuttige voorwerpen die u aanstaan? Of vult u ze met inderhaast en zonder nadenken gekochte spullen, onder invloed van de reclame en andere promoties? Is dit laatste op u van toepassing, dan hebben we hier enkele tips:

 • Lijsten die u het leven vergemakkelijken

Indien u boodschappen gaat doen met een lijst van wat u nodig hebt, dan zult u minder kans hebben om overbodige dingen te kopen. Bovendien zult u in de winkel de schrik om iets te vergeten beter de baas zijn en u zult minder geneigd zijn een nutteloos voorwerp te kopen omdat u net geconcentreerd bent op wat u wel nodig hebt.

 • Geef de voorkeur aan kleinere winkels

Vaak is een groot aanbod vooral een bron van verhoogde stress en hogere uitgaven. Aarzel bijgevolg niet om te winkelen waar men minder keuze aanbiedt, zoals de kleine boekhandel op de hoek in plaats van een grote keten midden in een winkelcentrum.

Uw eigen leven: vermijd stresserende omstandigheden

Stilte en de tijd om even rustig na te denken worden steeds zeldzamer. Op elk ogenblik worden we overvallen door heel veel informatie, gaande van visuele reclame tot alomtegenwoordige muziek. Wilt u een rustiger leven leiden, dan moet u op de eerste plaats loskomen van dit alles om opnieuw een zekere vorm van innerlijke rust te bereiken.

 • Minder bereikbaar zijn

Is een mobiele telefoon een instrument ten dienste van uw vrijheid of eerder een voorwerp dat uw vrijheid enorm beperkt? Dat is afhankelijk van de manier waarop u ermee omgaat… Zet uw gsm uit, minstens tijdens de maaltijden. Dringende oproepen zullen zeker kunnen wachten tot u klaar bent met eten.

 • Prop u niet vol met nieuws en informatie

De wereldactualiteit volgen is belangrijk en verrijkend. Maar het is ook een bron van angst, die uzelf niet meer kunt controleren. Probeer het kijken of luisteren naar en het lezen van nieuwsberichten te beperken tot een tweetal keren per dag. Dat is ruim voldoende.

Bijgewerkt door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 10/08/2016
Origineel artikel geschreven door op 25/11/2008

Bronnen: Michael Simperl: "Moins c'est mieux" ("Minder is beter"), uitg. Leduc. S

Vindt u het artikel interessant?