Op het menu: foie gras

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 17/12/2012 - 17h44
-A +A

PUB

Het recept

Gebakken eendenlever met peperkoek Recept van Antoine Westermann, 3*** Buerehiesel, Straatsburg

Voor 4 personen:

150 g peperkoek

4 plakjes eendenlever van ongeveer 80 g

1,5 dl kalfsbouillon

1/4 citroen

peper, zout

De in kleine stukjes gesneden peperkoek verkruimelen. Gebruik daarbij een mixer, pureestamper of zeef. Paneer de plakjes eendenlever aan beide kanten met het kruim van de peperkoek. Plaats een pan op het vuur, leg de plakjes gepaneerde eendenlever erin, steek het vuur aan en laat elke kant gedurende ongeveer 2 minuten goudbruin bakken. Haal de plakjes uit de pan, giet het teveel aan vet dat de lever tijdens het bakken heeft verloren, weg, en giet dan de kalfsbouillon in de pan. Laat de saus tot de helft indikken. Voeg er het citroensap aan toe en breng op smaak met peper en zout. Schik elke plak eendenlever in het midden van een bord en napeer de saus errond. Men kan de bereide foie gras opdienen met een lekker groen slaatje. Eendenlever past ook zeer goed bij gebakken duif.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste, bewerkt door Dr. Burton le 17/12/2002 - 00h00 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 17/12/2012 - 17h44
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB