Ooit al gehoord van multipel myeloom?

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 16/10/2014 - 12h20
-A +A

Het is de op één na meest voorkomende bloedkanker en treft elk jaar 700 mensen in België… En toch blijft multipel myeloom een onbekende ziekte. Komende zaterdag wordt er een infodag over georganiseerd.

PUB

Multipel myeloom: een frequente bloedkanker

Deze kanker wordt gekenmerkt door de chaotische woekering van plasmocyten, immuuncellen die normaal gezien antilichamen moeten produceren.

Die ongebreidelde groei verstoort de botvernieuwing en kan de productie van rode bloedcellen en bloedplaatjes verhinderen.

 

Chronische symptomen

De symptomen zijn talrijk: breuken, wervelverzakkingen, zwaktegevoel, bleekheid, vermoeidheid, duizeligheid, hoofdpijn…

Multipel myeloom evolueert niet zoals een “gewone” kanker en wordt vandaag beschouwd als een chronische ziekte, waarbij remissies en opflakkeringen elkaar afwisselen.

 

Op zaterdag 18 oktober wordt er tussen 12 en 18 u. een infosessie over multipel myeloom georganiseerd in het Brusselse Erasmusziekenhuis. Voor meer informatie: www.myeloom.be

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 16/10/2014 - 12h20

myelome.be, association Mymu

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Multipele sclerose: koop Belgische chocolade! Geüpdatet op 17/09/2002 - 00h00

De operatie Chocosleutel van de Nationale Belgische Multipele Sclerose Liga loopt nog tot het einde van de maand september en dient om de acties van de liga te steunen. Verschillende winkels verkopen pakketten Chocosleutel... Smakelijk!

Leukemie: wat is het precies? Gepubliceerd op 13/04/2016 - 10h34

De diagnose van leukemie komt vaak hard aan. De ene bloedkanker is nochtans de andere niet. Wat zijn de verschillende types van leukemie? Wat zijn de kenmerken ervan? Hoe worden ze behandeld?

Meer artikels