Oogverlamming

Mise à jour le 26/05/2003 - 00h00
-A +A

PUB

Stoornis in de oogbeweging door gehele of gedeeltelijke uitval van de oogspieren. De oogbeweging is in een of meer richtingen onmogelijk. Soms is de verlamming onvolledig (parese), de oogbewegingen zijn dan wel mogelijk, maar beperkt. Bijna altijd treedt bij een oogverlamming dubbelzien op. De precieze aard van de afwijking komt aan het licht bij het onderzoek van de oogbewegingen. Zo zal in geval van verlamming van de rechter buitenste rechte oogspier het rechteroog niet opzij kunnen kijken. De oorzaak is zelden een letsel van de spier zelf, maar vrijwel altijd is het een aantasting van de zenuwen die de oogspieren verzorgen.
Vele verlammingen genezen spontaan. De blijvende verlammingen van de oogspieren zijn veelal door een operatie voor verbetering vatbaar.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 01/04/2003 - 00h00 en geüpdatet op 26/05/2003 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Bescherm uw huisdieren tegen hondsdolheid! Geüpdatet op 13/11/2007 - 00h00

Hondsdolheid wordt veroorzaakt door een virus. Het is een ziekte die vaak dodelijk is en die overgedragen wordt via speeksel van een besmet dier. Door uw hond of kat te laten vaccineren, kunt u hem of haar beschermen tegen hondsdolheid.

Halzen zijn broos Geüpdatet op 02/12/2003 - 00h00

De hals is ongetwijfeld de kwetsbaarste schakel in de keten van ons gestel. Zo lopen we makkelijk een halsverrekking op. Vooral vrij brutale sporten zijn hier de boosdoeners. Voorzichtigheid is dan ook geboden!

Narcolepsie : zeldzaam en onbegrepen Gepubliceerd op 03/11/2014 - 17h45

Narcolepsie is een neurologische stoornis die voorkomt bij twee tot drie op de 10.000 mensen, dat zijn alles samen enkele duizenden Belgen. Door de ziekte hebben mensen een onweerstaanbare drang om te slapen op momenten dat ze wakker horen te zijn. D...

Meer artikels