Onze huid heeft meer vocht nodig naarmate we ouder worden

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 23/08/2016 - 14h21
-A +A

Het is belangrijk dat u uw huid goed hydrateert, ongeacht uw leeftijd. Jonge vrouwen kunnen op die manier huidveroudering vertragen, terwijl oudere vrouwen hun huid gezond en jeugdig kunnen houden. Waarom is hydratatie van de huid zo belangrijk?

Een gehydrateerde huid ziet er jonger uit

Hoe ziet een gehydrateerde huid eruit in vergelijking met een te droge huid? Bruiner, voller, soepeler en zachter. Met andere woorden: ze heeft alle kenmerken van een jonge huid! Alle dermatologen, ook die welke echte verjongingsoperaties uitvoeren (zowel lichte als zwaardere), benadrukken trouwens dat een dagelijkse hydratatie de basis vormt van een goede huidzorg. Ze weten ook dat een goed gehydrateerde huid - van nature of door regelmatig gebruik van kwaliteitsproducten - gezonder veroudert dan een droge huid.

Een gehydrateerde huid veroudert trager én gezonder

Veroudering van een onvoldoende gehydrateerde huid is niet alleen te verklaren door te weinig vocht in de huid. Hydratatie geeft onze huid immers ook de mineralen die ze nodig heeft om gezond te blijven. Mineralen (ijzer, magnesium, calcium en andere) voeden de opperhuid en zorgen ervoor dat ze zich kan verdedigen tegen agressie. De huid is zachter en minder gevoelig.

Initialement publié par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 20/05/2008 - 00h00 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 23/08/2016 - 14h21

Persbericht Vichy

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
gertd

hydratatie:
alles op dermaplus.be

PUB
Lees ook
Welk type huid hebt u? Gepubliceerd op 26/03/2013 - 13h56

Het antwoord op deze vraag is zeer belangrijk omdat het u in staat zal stellen uw huid op een gepaste manier te verzorgen. Normale huid, gemengde of vette huid, en droge of gevoelige huid? Hier enkele aanwijzingen om het te achterhalen.

Een mooie huid voor de zomer: begin er nu mee! Gepubliceerd op 20/04/2016 - 11h30

Misschien is uw huid wat bleekjes of onregelmatig van reliëf. Ze heeft ook maandenlang geen zon heeft gezien. Maar de eerste dagen van de zomer moeten we er dan ineens lichtjes gekleed bij lopen. Om die lastige kaap te omzeilen begint u beter nu al o...

Huidverzorging: goede ideeën en misvattingen Gepubliceerd op 22/05/2012 - 12h10

Bent u goed in het verzorgen van uw huid? Welke zijn de goede ideeën en welke zijn de fabeltjes in verband met de beste manier om de huid te hydrateren , de frequentie van peelings , de keuze van een reinigingsproduct, verzorgingsolie of huidcrème?

Heeft uw huid voeding of hydratatie nodig? Geüpdatet op 16/12/2008 - 00h00

De huid kan af en toe trekkerig aanvoelen. Dat overkomt iedereen. Velen denken dan dat ze een droge huid hebben, een logische conclusie op het eerste gezicht. En toch is dat vaak niet het geval. Men moet weten dat er een verschil is tussen een droge...

Meer artikels