Ontdek de 7 voortekenen van een depressie en reageer adequaat!

Geüpdatet door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 03/02/2016 - 10h55
-A +A

PUB

Hoe kan men een depressie tot staan brengen?

  • Een psychiater raadplegen lijkt aangewezen. Hij zal op basis van de depressiesymptomen en de ernst van de depressie de patiënt geruststellen, hem of haar eventueel een lage dosis van een antidepressivum of een totaal verschillende behandeling voorschrijven, met de bedoeling de symptomen te verlichten en de kwaliteit van de slaap te verbeteren.
  • Veranderen van gewoonten: er alles aan doen om zorgen en negatieve ideeën te verdrijven, en dit zowel op familiaal als professioneel gebied. Familie, vrienden en kennissen kunnen hierbij van onschatbare waarde zijn: uitgaan (film, restaurant...), vrijetijdsactiviteiten (fotografie, schilderen, musea...), ontspanning (yoga, muziek...), fysieke activiteiten (wandelen, fietsen, zwemmen...).
  • Zich zo positief mogelijk opstellen: de dingen positief leren benaderen, met vakantie gaan, reorganisatie van het gezinsleven en van het werk (eventueel ziekteverlof nemen), alcoholgebruik beperken, niet naar droevige of gewelddadige films kijken, opnieuw beginnen te tekenen, enz.

Alle strategieën die ertoe kunnen bijdragen negatieve en vernietigende ideeën te verdrijven, moeten in de praktijk omgezet worden.

Initialement publié par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 15/03/2010 - 00h00 et mis à jour par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 03/02/2016 - 10h55

Dr. Dominique Barbier, "La dépression", uitg. Odile Jacob.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
lisa8

ik ben manisch depressief en wou zeggen dat een voorteken van een depressie ook kan zijn dat je juist heel veel slaapt om maar niet bezig te hoeven zijn met de dingen die je pijn bezorgen en daarbij als je slaapt voel je niks, dus eigenlijk een soort pijnstiller voor je inwendige pijn.
om een depressie te voorkomen is het belangrijk dat je juist afleiding zoekt door bv vrolijke muziek opzetten en gaan dansen want als je lichaam vrolijk doet dan gaat je hoofd zich daaraan aanpassen.
door te gaan sporten ga je je ook beter voelen.
door dit soort dingen te gaan doen gaat je hoofd endorfine aanmaken waardoor je je weer wat beter gaat voelen en geloof me het is echt waar, ik heb het meerdere keren gedaan waardoor ik op tijd mijn depressie onder controle kreeg.

PUB