Omelet van tomaten met basilicum

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 11/06/2010 - 00h00
-A +A
Voor :
2 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
10 minutes
Ingrediënten :

4 tomaten
1 teentje knoflook
1 bosje basilicum
4 eieren
1 eetlepel parmezaanse kaas
2 eetlepele olijfolie
zout
peper
PUB

Bereiding van omelet van tomaten met basilicum

Verwarm de oven op 200° Celsius (gasoven 7/8). Snij de tomaten doormidden en haal er de pitjes uit. Pel de knoflook en hak hem fijn. Was het bosje basilicum en haal er de blaadjes af. Doe de helft van de blaadjes in de blender en mix ze met de olie, zout en peper. Snipper de andere helft van de blaadjes fijn en hou ze opzij.
Leg de tomaten in een ovenschaal en giet er het basilicummengsel over. Zet de schaal 15 minuten in de oven. Klop de eieren los met de kaas en de rest van het basilicum. Breng op smaak met peper en zout.
Vet de braadpan in met wat olie en bak de omelet naar eigen keuze min of meer smeuïg. Plooi de omelet dicht en laat ze op een schotel glijden. Schik de tomaten eromheen.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 11/06/2010 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB