Omelet tex-mex

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 11/06/2010 - 00h00
-A +A

Ingrediënten

Voor 2 personen
4 trostomaten
1 ui
1 groene paprika
4 eieren
oe glas halfvolle melk
1 mespunt cayennepeper
zout
peper

Bereiding

Ontvel de tomaten, snij ze in vieren en haal er de pitjes uit. Doe ze in een kookpot en strooi er ruim peper en een beetje zout over. Laat een kwartier zachtjes stoven en mix de saus daarna fijn. Pel de ui en snipper hem fijn. Maak de paprika schoon, verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Klop de eieren los met de melk en de cayennepeper. Breng op smaak met zout. Doe er de ui en de paprika bij en twee eetlepels van de tomatensaus. Meng goed. Vet met een kwastje een antikleefpan in met wat olijfolie. Laat de pan goed heet worden en giet er het eimengsel in. Bak de omelet zonder te roeren tot ze mooi vast is. Laat ze op een schotel glijden en nappeer ze met wat tomatensaus. Geef de rest van de saus er apart bij.

Dien deze omelet op met een salade van gemengde sla en enkele muntblaadjes. Giet er een vinaigrette van olijfolie en citroensap over.

Recept gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 11/06/2010 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB