Omelet met spinazie en ansjovis

Recept aangemaakt op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
-A +A

Voor 4 personenIngrediënten600 g diepvriesspinazie (in bladeren)2 koffielepels olijfolie8 gezouten ansjovissen8 eierenwijnazijnzoutpeperOntdooi de spinaziebladeren in de microgolfoven. Verhit de helft van de olie in een pan met antiaanbaklaag. Doe de spinaziebladeren in de pan en laat ze onder voortdurend roeren 10 tot 15 minuten stoven. Giet de spinazie in een zeef en laat ze 15 minuten uitlekken. Roer regelmatig om. Pers er met de hand de rest van het vocht uit.Was de ansjovissen onder stromend water. Hak 4 ansjovissen met een scherp mes in heel fijne stukjes. Breek de eieren in een kom en doe er de fijngehakte ansjovis bij. Klop de eieren goed op. Breng op smaak met peper en een beetje zout.Doe de spinazie samen met de andere ansjovissen in een kom en warm ze 2 minuten op in de microgolfoven.Verhit de rest van de olie in een pan met antiaanbaklaag. Laat het vuur goed heet worden. Giet de eieren in de pan. Bak de omelet droog of smeuïg, al naar gelang uw voorkeur.Laat de omelet op een schotel glijden. Leg de spinazievulling op de ene helft van de omelet en klap de omelet toe. Besprenkel met enkele druppels wijnazijn. Dien meteen op.

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB