Omelet met paprika's en broccoli

Recept aangemaakt op 11/06/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 09/10/2012 - 09h24
-A +A
Pour :
2 personnes
Type :
hoofdgerechten
Difficulté :
Facile
Durée :
25 minutes
Ingrédients :

2 rode paprika's
1 broccoli
4 eieren
1 mespuntje piment d'Espelette (Baskische chilipeper)
1 koffielepel olijfolie
wijnazijn
zout
peper

Bereiding van omelet met paprika's en broccoli



Snij de paprika's doormidden en verpak ze in aluminiumfolie. Verwarm de oven tot 200° Celsius en leg de paprika's er 15 minuten in.
Was intussen de broccoli en verdeel hem in roosjes. Stoom ze gaar in 15 minuten.

Laat de paprika's in de folie afkoelen. Open de pakjes pas als ze lauw zijn. Haal het vel van de paprika's en verwijder de zaadjes en de zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in fijne reepjes.

Klop de eieren los in een kom met zout, peper en het piment. Verhit de olijfolie in een braadpan met antiaanbaklaag en giet er de eieren in. Doe er na één minuut de reepjes paprika en de broccoliroosjes bij. Bak de omelet op een zacht vuurtje en schuif de stukjes aan de rand die sneller gaar worden naar het midden. Laat de omelet op een schotel glijden en besprenkel ze met enkele druppels azijn. Dien meteen op.
Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 11/06/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 09/10/2012 - 09h24
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB