Omelet met ham en fijne kruiden

Recept aangemaakt op 18/01/2013 - 15h47 en geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 09/03/2017 - 17h14
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
15 minutes
Ingrediënten :

8 eieren
2 sneetjes ham van 50 gr
2 tomaten
1/2 bos bieslook
10 takjes platte peterselie
5 takjes dragon
2 sjoltjes
1 soeplepel olijfolie
2 soeplepels halfvolle melk
zout, peper

PUB

Bereiding van omelet met ham en fijne kruiden

Ontvet de sneetjes ham en snij ze met een mes. Was de tomaten, snij ze in twee, pers elke helft uit om de pitjes en het hart eruit te doen en snij dan in sneetjes.

Was, droog de bieslook en versnipper de takjes. Was, droog en ontblader de platte peterselie, de dragon en versnipper de blaadjes. Schil de sjalotjes en versnipper ze. Verzamel de fijne kruiden en de sjalotjes in een kom en meng goed.

Warm een braadpan op met wat olijfolie. Doe de tomaten en de versneden ham erin en laat 5 tot 10 minuten koken. Regelmatig roeren. Doe het daarna op een bord. Hou de braadpan.

Breek de eieren in een slakom. Klop ze met de melk. Voeg de versnipperde fijne kruiden, de ham en de tomaten toe. Wat zout en peper erbij en goed mengen.

Doe de inhoud van de slakom in de warme braadpan. Goed mengen door de braadpan rond te draaien. Laat tussen de 3 en 5 minuten bakken naargelang de omelet die u wenst.

Serveer de omelet met ham en fijne kruiden in de pan. Geef het nog een goede draai van de pepermolen mee!

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 18/01/2013 - 15h47 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 09/03/2017 - 17h14
PUB